Monday, January 25, 2021
Urbannews.al
  • Kryesore
  • Aktualitet
    • Kronikë
    • Opinione
  • Politikë
  • English News
  • Bota
    • Rajoni
  • Showbiz
  • LifeStyle
    • Horoskopi
    • Kuzhina
    • Psikologji
    • Shendeti
    • Tik Tok
  • Sport
    • Super Liga
    • Europe
    • Merkato
  • Teknologji
  • Kuriozitete
  • Kodi I Zi
No Result
View All Result
  • Kryesore
  • Aktualitet
    • Kronikë
    • Opinione
  • Politikë
  • English News
  • Bota
    • Rajoni
  • Showbiz
  • LifeStyle
    • Horoskopi
    • Kuzhina
    • Psikologji
    • Shendeti
    • Tik Tok
  • Sport
    • Super Liga
    • Europe
    • Merkato
  • Teknologji
  • Kuriozitete
  • Kodi I Zi
No Result
View All Result
Urbannews.al
No Result
View All Result

Tortë me çokollatë dhe portokall

by Redaksia 7
April 13, 2019
in Kuzhina, LifeStyle
A A
0
Tortë me çokollatë dhe portokall
6
SHARES
71
VIEWS
Shperndaje ne FacebookShperndaje ne Whatsapp

PËRBËRËSIT PËR TAVË ME DIAMETËR 20/22 CM: • 180 g gjalpë si krem, në temperaturë ambienti • 180 g sheqer • lëkura e grirë e 2 portokajve
organikë • 3 vezë të mëdha në temperaturë ambienti, të përziera me pirun • 180 g miell Tipi 00 i kaluar në sitë • 1 + ½ lugë e vogël sodë për ëmbëlsira (8 g) • 2 lugë lëng portokalli të freskët.
PËR SHURUPIN ME PORTOKALL: • 100 ml lëng portokalli i freskët • 80 g sheqer.
PËR GLASENË ME ÇOKOLLATË: • 150 g çokollatë e zezë, e grirë imët
me thikë • 60 g gjalpë i butë i prerë në kubikë.

SONDAZH: Kush duhet të jetë kryeministër në zgjedhjet e 25 prillit?
  • Add your answer
Results

PËRGATITJA: Ndezim furrën në temperaturën 180° C. Në robot ose me rrahësen elektrike, punojmë gjalpin derisa të bëhet kremoz. Shtojmë sheqerin dhe lëkurën e portokallit dhe vazhdojmë kështu për 8 minuta. Më pas hedhim
edhe vezët një nga një, pa ndaluar përzierjen. Kur të shtojmë miellin dhe sodën me sitë, 3 herësh, do të përdorim spatul për përzierje. Shtojmë miellin dhe sodën me sitë dhe së fundi lëngun e portokallit. Hedhim brumin në tavën e lyer me gjalpë e të veshur me letër furre. E pjekim për 35/40 minuta duke bërë provën me kruajtëse dhëmbësh. Ndërkohë, përgatisim shurupin e portokallit. Vëmë në zjarr një enë ku kemi hedhur lëngun e portokallit dhe sheqerin. I lëmë derisa sheqeri të tretet plotësisht dhe të trashet pak.

Kekun e pjekur e lëmë në tavë, e shpojmë thellë me shkop për shishqebap ose kruajtëse dhëmbësh në shumë vende. Me një lugë shpërndajmë shurupin kudo në sipërfaqe. Pasi të jetë ftohur plotësisht, e heqim nga tava. Përgatisim glasenë me çokollatë: tretim në banjëmari çokollatën me gjalpin. I përziejmë
mirë që të kemi një glase me shkëlqim. E heqim nga zjarri dhe kur të jetë vakur pak, lyejmë tortën me spatul. E lëmë të ftohet plotësisht në një vend të freskët, derisa çokollata të mpikset.

Burimi/ Living

Previous Post

Facebook shpenzoi 22.6 milionë dollarë për sigurinë e Zuckerbergut

Next Post

Sinjalet e para?! Partia Demokratike përgatitet për zgjedhje

Redaksia 7

Related Posts

14 këshilla nga liderë për fillimin e një biznesi
LifeStyle

14 këshilla nga liderë për fillimin e një biznesi

January 24, 2021
Nuk ju ndez makina prej temperaturave në këto ditë të ftohta? Ja çfarë duhet të bëni
LifeStyle

Nuk ju ndez makina prej temperaturave në këto ditë të ftohta? Ja çfarë duhet të bëni

January 16, 2021
2 arsye të shëndetshme pse duhet të hani më shumë selino
LifeStyle

2 arsye të shëndetshme pse duhet të hani më shumë selino

January 14, 2021
Next Post
Sinjalet e para?! Partia Demokratike përgatitet për zgjedhje

Sinjalet e para?! Partia Demokratike përgatitet për zgjedhje

W3.CSS
Urbannews.al

© 2019 URBAN NEWS

Navigate Site

  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

Follow Us

No Result
View All Result
  • Kryesore
  • Aktualitet
    • Kronikë
    • Opinione
  • Politikë
  • English News
  • Bota
    • Rajoni
  • Showbiz
  • LifeStyle
    • Horoskopi
    • Kuzhina
    • Psikologji
    • Shendeti
    • Tik Tok
  • Sport
    • Super Liga
    • Europe
    • Merkato
  • Teknologji
  • Kuriozitete
  • Kodi I Zi

© 2019 URBAN NEWS